امروزه انواع درب ها را با کارکرد ها مختلف در بازار می توان یافت که هر یک بر اساس ویژگی هایی که دارند برای مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین می توان گفت اولین نکته برای انتخاب نوع درب توجه به کارکرد آن می باشد. در بین انواع درب هایی که به بازار عرضه می شوند درب لولایی دو حالته از جمله درب های پر کاربرد می باشد که در مکان های مختلف شاهد استفاده از آن هستیم. اگر بخواهیم در رابطه با عملکرد درب لولایی دو حالته صحبت کنیم باید بگوییم: این درب ها قابلیت آن را دارند که به دو صورت افقی و عمودی باز و بسته شوند و در واقع حرکت آن ها را باید بر روی دو محور جداگانه دانست. باز شدن این درب ها در راستای افقی به صورت 180 درجه بوده ولی باز شدن آن در راستای عمودی به میزان 20 تا 30 درجه می باشد.
شاید با این تعریف فوق تصوری که به وجود می آید این باشد که این نوع درب ها دارای دو دستگیره مجزا هستند که یکی برای باز کردن عمودی و دیگری برای باز کردن افقی درب مورد استفاده قرار می گیرد. باید گفت که این گونه نیست و فقط یک دستگیره برای باز و بسته کردن درب لولایی دو حالته در نظر گرفته شده است که این دستگیره در سه حالت قابلیت تغییر دارد. هنگامی که دستگیره رو به پایین باشد درب در حالت بسته، هنگامی که رو به بالا باشد درب در حالت عمودی باز و هنگامی که در راستای افقی قرار بگیرد درب در حالت افقی باز می شود.
با توجه به نوع کاربرد و عملکردی که درب لولایی دو حالته دارد مزایای بی شماری را می توان برای آن در نظر گرفت که در ادامه به بررسی برخی از این مزایا می پردازیم.
در کنار این مزایا شاید بتوان معایب اندک و محدودی را برای درب لولایی تک حالته در نظر گرفت که این معایب در برابر مزایای گفته شده قابل چشم پوشی می باشند. از جمله این معایب می توان به قیمت بالای این درب ها نسبت به درب های تک حالته اشاره کرد. البته توصیه ما این است که در صورتی که محدودیت مالی وجود نداشته باشد حتما این نوع درب را انتخاب کنید و از مزایای آن بهره ببرید. مورد دیگری که در رابطه با معایب درب لولایی تک حالته می توان بیان کرد نوع نگهداری آن است. با توجه به ساختار پیچیده ای که برای این نوع درب ها در نظر گرفته اند لازم است تا در فواصل زمانی معین مورد رسیدگی قرار گیرند تا بتوانند کارایی خود را حفظ کنند. البته این رسیدگی ها زمان بر و یا هزینه بر نخواهد بود به همین دلیل نمی توان آن را به عنوان یک عیب اساسی برای این نوع درب ها در نظر گرفت.
با توجه به این که درب لولایی دو حالته در دو جهت مختلف قابلیت باز و بسته شدن دارد کاربرد های متنوعی را برای آن می توان در نظر گرفت. معمولا در مکان هایی که نیاز به تهویه هوا وجود داشته باشد ولی از طرفی امنیت محیط در اولویت باشد استفاده از این نوع درب ها توصیه می شود. چرا که نیمه باز شدن این درب ها این امکان را به شما می دهد که از هوای تازه بهره برده و در عین حال امنیت محیط را حفظ کنید. از جمله این مکان ها می توان به مهد کودک ها اشاره کرد که امنیت بچه ها از اهمیت بالایی برخوردار است. مورد دیگر، می توان به اتاق هایی اشاره کرد که فاقد پنجره می باشند و فقط یک در رو به تراس یا بیرون دارند. معمولا در این شرایط افراد مایل به داشتن دید از بیرون به داخل اتاق نیستند و نمی خواهند که حریم خصوصی شان مورد دید دیگران قرار بگیرد. از طرفی ماندن در اتاقی که هیچ گونه تهویه هوایی نداشته باشد سخت خواهد بود. در چنین شرایطی است که می توان از ویژگی درب لولایی دو حالته بهره برد و با نصب آن به هر دو هدف رسید.