همان طور که می دانید یکی از پنجره های قدیمی که استفاده از آن در مکان های مختلفی رایج بود و همه ی ما شاهد استفاده از آن در منازل خود بوده ایم پنجره آلومینیومی می باشد. این پنجره ها را می توان اولین نسل پنجره بعد از پنجره های آهنی معرفی کرد. این پنجره ها به دلیل این که از جنس آلومینیوم می باشند عمدتا به رنگ نقره ای با جلای فلزی به بازار عرضه می شوند. معمولا در گذشته پنجره های آلومینیومی را به صورت کشویی طراحی می کردند که کشویی بودن آن معایبی از جمله عایق نبودن را به دنبال داشت.
پنجره های آلومینیوم در طی سال های اخیر دچار تغییرات گسترده ای شده است که هر یک از این تغییرات در جهت بهبود ویژگی های آن بوده است. اساسی ترین تغییرات اتفاق افتاده در این پنجره ها در راستای عایق شدن پنجره ها می باشد. به تدریج فکر ساخت پنجره های دو جداره و سه جداره آلومینیومی روی کار آمد که برای این کار نیاز به ساخت پروفیل های آلومینیومی بود.
بدیهی است که امروزه در تولید و ساخت در و پنجره های دوجداره از مواد و متریال های گوناگونی استفاده شده است. می توان به این نکته اشاره کرد که یکی از کاربردی ترین و مهمترین مواد و متریال ساخته شده در پنجره دوجداره، آلومینیوم وupvc می باشد. و به همین خاطر پنجره آلومینیومی یکی از رایج ترین پنجره دوجداره در کشور محسوب می شود.
از گذشته تا به امروزه آلومینیوم کاربردهای فراوانی را در تولید، ساخت و ساز و صنعت داشته است. آلومینیوم در مقایسه با آهن وزن سبک تری را دارد و به همین سبب طرفداران مخصوص به خودش را دارد و در ساخت و تولید پنجره بیشتر از آن استفاده می شود.
ایجاد تنوع بالا در یراق آلات، رنگ، بازشو و فریم یکی از بارزترین مشخصات پنجره آلومینیومی می باشد.
پروفیل آلومینیوم ویژگی های و امکانات خاصی را برای این نوع پنجره ها به وجود می آوردند که در نوبه ی خود تحسین برانگیز بود. استفاده از این نوع پروفیل ها علاوه بر این که امکان استفاده از شیشه های دو جداره برای پنجره ها را به وجود می آورد این امکان را نیز فراهم می کرد که پنجره ها را در طرح ها و رنگ های مختلفی طراحی کرد. وجود طرح و رنگ مختلف و متنوع در پنجره آلومینیومی این امکان را برای طراحان و معماران داخلی به وجود می آورد که بتوانند برای هر نوع سبک معماری از این نوع پنجره ها استفاده کنند. در واقع محدودیت استفاده از پنجره آلومینیوم با روی کار آمدن پروفیل های آلومینیومی از بین رفت. برای مثال طراحان امروزه در سبک مدرن معماری هم می توانند از پنجره آلومینیوم استفاده کنند.
با توجه به این که مصرف آلومینیومی طیف گسترده ای را در بر می گیرد می توان مزایای بی شماری را برای آن در نظر گرفت که باعث استقبال مصرف کنندگان شده است. شایان ذکر است که پنجره های آلومینیومی دو جداره و سه جداره ویژگی های بیشتری نسبت به نمونه های معمولی دارند و نیاز است آن ها را در مجالی مناسب تر بیان و به بررسی آن پرداخت. در ادامه به برخی از ویژگی ها و مزایای کلی این نوع پنجره ها می پردازیم.
به طور کلی پنجره آلومینیوم را به سه گروه آلومینیوم ساده، آلومینیوم ترمال بریک و چوب آلومینیوم دسته بندی می کنند. این گروه بندی ها با توجه به ویژگی هایی که هر یک دارند انجام می شود و این امکان را فراهم می کند تا مصرف کننده بتواند متناسب با نیازی که دارد انتخابی درست انجام دهد. پنجره آلومینیوم ساده همان پنجره های قدیمی هستند که رسانای صوت، گرما و سرما بودند. اما با گذشت زمان که مسئله انرژی در جهان اهمیت یافت استفاده از این نوع پنجره ها به مرور منسوخ شد و نمونه های جدیدی وارد بازار شد که این پنجره های جدید ایرادات پنجره های قبلی را از بین برد.
امروزه استفاده از نوع دوم پنجره آلومینیومی یعنی پنجره های ترمال بریک از رونق بیشتری برخوردار است و علت این موضوع را می توان صرفه جویی بالا در مصرف انرژی دانست. با توجه به این که آلومینیوم یکی از فلزاتی است که رسانایی بالایی دارد و انتقال حرارت در آن به مقدار بالایی دیده می شود به همین دلیل برای این که این انتقال حرارت را کاهش دهند از قاب های ترمال بریک استفاده می کنند. در واقع می توان گفت ترمال بریک نوعی شکست حرارتی می باشد. در این روش ماده ای مخصوص به نام پلی آمید بین دو بخش خارجی و داخلی قاب پنجره قرار می دهند که این ماده هدایت حرارتی را به حداقل میزان ممکن می رساند و باعث می شود که پنجره ها خاصیت عایق بودن به خود بگیرند. این پنجره ها با کاهش مصرف انرژی می توانند هزینه ها را به صورت چشم گیری کاهش دهند که این موضوع هم در نوبه ی خود از اهمیت بالایی برخوردار است.
هزینه و قیمت پنجره آلومینیومی بر حسب طرح و اندازه ی پنجره حساب می شود و این قیمت بر اساس متر مربع محاسبه می شود.