در بین پنجره های پرکاربردی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد، می توان به پنجره لولایی فرانسوی اشاره کرد. این نوع پنجره ها از دو لنگه پنجره لولایی در کنار یکدیگر ساخته شده است که نحوه ی باز شدن آن ها در دو جهت مخالف می باشد. شاید با تعریف فوق تصوری که برای خوانندگان این مطلب پیش آید این باشد که این نوع پنجره همان پنجره های دو لنگه معمولی که از گذشته استفاده از آن ها رایج بوده است می باشد. اما باید گفت درست است که پنجره لولایی فرانسوی مانند پنجره های معمولی دو لنگه، دارای مولیون می باشد اما طراحی این پنجره ها به گونه ای است که هنگامی که هر دو لنگه باز می شود مولیون نیز با باز شو پنجره باز می شود و مانعی بین دو لنگه باقی نمی ماند. در واقع در این نوع پنجره ها چیزی به نام جدا کننده وجود ندارد و به هنگام باز شدن لنگه ها فضای بین دو لنگه خالی می ماند.
در پنجره لولایی فرانسوی تنها یکی از لنگه ها دارای دستگیره و دیگری فاقد دستگیره می باشد. با چرخاندن دستگیره هر دو لنگه باز شده و بر خلاف پنجره های دو لنگه معمولی نیازی به دو دستگیره مجزا برای باز و بسته شدن وجود ندارد. البته در صورت لزوم با توجه به نیاز و شرایط محیطی می توان یکی از لنگه ها را ثابت کرده و لنگه ی دیگر را به عنوان باز شو انتخاب کرد. البته کمتر مواردی وجود دارد که از پنجره لولایی فرانسوی به این شکل استفاده کرد. چرا که ویژگی بارز این نوع پنجره ها باز شدن همزمان هر دو لنگه می باشد.
به سبب وجود ویژگی ها و مزایایی که پنجره لولایی فرانسوی دارد استفاده از آن را در موارد مختلفی می توان مشاهده کرد. از جمله ویژگی های قابل ذکر می توان به چند مورد اشاره کرد.
معمولا بیشترین استفاده از پنجره لولایی فرانسوی را در قسمت نشیمن ها و اتاق های پذیرایی ویلا ها که رو به تراس و یا منظره باشند می توان مشاهده کرد. در این نوع مکان ها برای این که دید کامل و کافی به سمت بیرون وجود داشته باشد و نور کافی به محیط وارد شود می توان از این نوع پنجره ها استفاده کرد. در مواردی که نیاز به عرض زیادی برای بازشو نیاز باشد استفاده از پنجره لولایی فرانسوی می تواند گزینه ی مناسبی باشد. در ساختمان های تجاری و اداری بزرگ که ایجاد جلوه بصری از اهمیت بالایی برخوردار است می توان از پنجره های لولایی فرانسوی استفاده کرد.
بهتر است برای نصب پنجره لولایی فرانسوی از نصاب ماهر در این حوزه کمک بگیرید. چرا که اگر این نوع پنجره به صورت اصولی و درست نصب نشود امکان استفاده از حداکثر کارایی را برای شما کاهش می دهد. قدم اول در نصب این پنجره ها نصب اصولی قاب آن می باشد و باید به تراز بودن آن توجه ویژه ای شود. تراز نبودن قاب پنجره باعث می شود که عایق بودن آن تحت تاثیر قرار گیرد و گرد و غبار به محیط وارد شود. برای این که قاب پنجره در جای خود ثابت بماند و پایداری آن دچار مشکل نشود بهتر است از پیچ های مخصوص در محل نصب استفاده کرد.
قدم های بعدی در نصب پنجره لولایی فرانسوی رگلاژ کردن، درز بندی و کیپ کردن لنگه ها می باشد که هر یک در جایگاه خود برای عایق کاری پنجره مهم به حساب می آیند. امکان نصب پنجره لولای فرانسوی به جای پنجره های سنتی وجود دارد که برای این کار لازم است ابتدا فضای پنجره قبلی را با پنجره جدید انطباق داده و با انطباق اندازه اقدام به نصب کرد. در چنین مواردی برای پر کردن فضای بین قاب پنجره و دیوار می توان از فیلر استفاده کرد. البته توجه به این نکته ضروری است که قبل از نصب فیلر باید از پل مناسب برای نصب شیشه استفاده کرد تا مشکلی در درزگیری، رگلاژ کردن و عایق کاری به وجود نیاید.