برای این که بتوان به سوال کاربرد گاز آرگون در درب و پنجره سازی پاسخ داد لازم است که این سوال را به دو بخش مجزا تقسیم کنیم. در رابطه با قسمت اول این سوال باید گفت که گاز آرگون، یکی از گاز های نجیب می باشد که با نماد شیمیایی Ar نمایش داده می شود. گاز آرگون گازی بی بو، بی رنگ و غیر سمی می باشد. این گاز همان گازی است که به اندازه یک درصد در هوا کره و یا همان اتمسفر موجود می باشد. گاز آرگون به صورت تقطیر جزء به جزء به دست می آید و بیش ترین کاربرد آن را می توان در فرآیند های صنعتی و به طور کلی در فرآیند هایی با دمای بالا مشاهده کرد. امروزه گاز آرگون را به عنوان جایگزینی مناسب برای گاز نیتروژن در نظر گرفته اند و علت این موضوع را می توان ارزان بودن این گاز بیان کرد. به طوری که می توان گفت گاز آرگون ارزان ترین گاز در بین گاز های نجیب شناخته شده است.
در ادامه پاسخ به سوال گاز آرگون چیست؟ و کاربرد آن در درب و پنجره UPVC سازی اگر بخواهیم موارد کاربرد آن را به صورت جزیی تر مورد بررسی قرار دهیم می توانیم بگوییم که موارد استفاده از این گاز طیف گسترده ای را در بر می گیرد که تمامی این موارد به دلیل ویژگی های خاصی است که آرگون دارد. برای مثال در ساخت لامپ های روشنایی، جوشکاری های حساس، ساخت جواهرات و طلا سازی، شستن فلزات مذاب، آنالیز و شناسایی مواد شیمیایی در آزمایشگاه ها، عمل های جراحی و در نهایت ساخت درب و پنجره دو جداره می توان از آرگون استفاده کرد.
همان طور که می دانید امروزه اکثر درب های دو جداره که در مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد از نوع دو جداره می باشند و علت این موضوع را می توان خاصیت عایقی و ویژگی منحصر به فرد آن ها دانست. با مطالعه نحوه عملکرد درب و پنجره های دو جداره سوالی که مطرح می شود این است که چگونه این درب و پنجره ها از انتقال حرارت جلوگیری می کنند و چگونه می توانند کنترل صدا را به این خوبی انجام دهند. در این رابطه باید گفت که گاز آرگون این وظیفه ی مهم را در درب و پنجره های دو جداره ایفا می کند.
در طراحی درب و پنجره های دو جداره فضای داخلی شیشه ها را از گازی پر می کنند که این گاز باید رسانایی حرارتی پایینی داشته باشد تا بتواند در کنترل حرارت به درستی عمل کند. آرگون گازی است که این ویژگی را دارد. با توجه به این که این گاز نسبت به هوا تراکم بیشتری دارد استفاده از آن بین شیشه های دو جداره باعث بالا بردن عملکرد عایقی درب دو جداره می شود. همین موضوع می تواند تا حد زیادی پاسخ سوال گازآرگون چیست؟ را برای شما روشن سازد. علاوه بر این آرگون گازی ارزان قیمت است و استفاده از آن در این نوع درب و پنجره ها می تواند هم برای تولید کننده و هم برای مصرف کننده مقرون به صرفه باشد. علاوه بر موارد گفته شده آرگون، گازی است که در دسترس می باشد و به راحتی می توان آن را تهیه کرد به همین دلیل تولید کنندگان استقبال زیادی برای استفاده از این گاز نشان می دهند.
گاز مورد استفاده در بین شیشه های دو جداره بعد از مدتی از غلظت آن کاسته می شود و همین موضوع باعث پایین آمدن کیفیت عایقی درب و پنجره ها می شود. در حالی که گاز آرگون حتی با کاهش 25 درصدی غلظت هم کیفیت خود را از دست نمی دهد. به عبارت دیگر حتی زمانی که غلظت گاز آرگون به 75 درصد میزان اولیه خود می رسد هم کیفیت آن حفظ می شود و لطمه ای به خاصیت عایقی درب و پنجره های یو پی وی سی وارد نخواهد شد. در نهایت نکته ای که در رابطه با استفاده از گاز آرگون در درب و پنجره های دو جداره می توان گفت این است که این گاز دمای شیشه ی دو جداره را به دمای اتاق نزدیک می کند و از به وجود آمدن جریان همرفتی که ممکن است بر اثر اختلاف دما به وجود آید جلوگیری می کند. به این ترتیب می توان به شناختی با گاز های آرگون و کاربرد آن در درب و پنجره سازی رسید.